Ontwikkeling

Circular Modular Floor

Een modulair ontwerp is de sleutel voor een vloer die zowel herbruikbaar als op maat te maken is. De vloer wordt opgebouwd uit relatief kleine standaardelementen.

BuildApp

Een app voor gebieden waar mensen zelf bouwen in uitdagende omstandigheden zoals aardbevingen, overstromingen, orkanen. De app geeft ontwerpadvies op maat (voor "dummies") op basis van omstandigheden, beschikbare arbeid en materialen, etc.

Stack+Frame

Prototypisch ontwerp voor een bouwsysteem dat enkel het hoogst noodzakelijke en absolute minimum standaardiseert, en verder zoveel mogelijk en maximale vrijheid en flexibiliteit biedt. Meer...

POP Arch

POP Arch is een catalogus van op maat te maken woningen voor vrije kavels, niet door bouwers, maar door goede architecten ontworpen. Architecture for the masses! Nederland bleek er in 2003 niet klaar voor ("Geweldig, maar probeer het in de VS, of kom over 20 jaar nog eens terug!", aldus de grootste projectontwikkelaar), maar inmiddels, is een dergelijk forum voorhanden.

"Er zijn weinig technici die zoals Hajo Schilperoort in één oogopslag de gehele horizon van integraal ontwerpen kunnen overzien."

prof.dr.ir. Jón Kristinsson

"I know Hajo as a very creative person in many fields. He is productive as well. We had very inspiring conversations about various subjects like industrial building, robots, do it your self systems, floorsysems, etc. In addition he is a nice guy to work with and with a good sense of humour. That is one important reason that makes working and cooperating a real pleasure."

prof.dr.ir. Jos Lichtenberg