Eindhoven SkyHigh

Eindhoven levert spectaculaire prestaties op meerdere vlakken. Zo is de bijdrage van Groot Eindhoven aan het Bruto Nationaal Product groter dan die van Groot Amsterdam of Groot Rijnmond... Het aantal uitvindingen per hoofd van de bevolking is nergens ter wereld groter dan in Brainport Eindhoven... De Dutch Design Week en de Design Academy zijn in creativiteit en innovatie leidend in Europa... De TU/e scoort hoog op allerlei wereldwijde ranglijsten... Het aantal studenten neemt explosief toe... PSV is stevig terug aan kop... Een groot deel van Olympische sporters komt uit of traint in deze regio... Festivals als DDW, STRP en Glow worden massaal bezocht...

De Eindhovenaar weet inmiddels wel dat hij in een bijzondere regio woont. Maar hij lijkt van nature een zekere schroom te hebben om zich op de borst te kloppen en zijn succes op gepaste wijze uit te dragen. Die bescheidenheid is onterecht en past niet meer.

SkyHigh brengt de prestaties van Eindhoven in beeld. Vanaf diverse hotspots (Van Abbemuseum, PSV Stadion, High Tech Campus en TU/e) wordt 's avonds bij bewolkt weer met lasers een grafiek, een score of een ranglijst in de wolken weergegeven. Niet permanent, maar zo nu en dan. Niet allemaal tegelijk, maar nu eens de één, dan weer de ander. De nachtelijke hemel dient als groots, maar ook poëtisch projectiescherm, waar de Eindhovenaren zich aan mogen spiegelen.